Založ si blog

Dvere Číslo Devät

Reinkarnácia:

“Ten, kto neverí v náš Návrat, nie je od nás.”

Imám Dža’far Al-Sádiq (Od Neho Je Mier) povedal: „Kto neverí v náš Návrat, nie je od nás.“ Návrat alebo „Radž’a“ je koncept spomínaný v historických výpovediach Rodiny Mohameda (Od Nich Je Mier), ktorý opisuje návrat alebo reinkarnáciu ľudských duší späť na tento svet. Imámovia (Od Nich Je Mier) viackrát uviedli, že keď sa objaví Qaim/Povstalec: „Veriacemu bude povedané v jeho hrobe: „Ó, ten a ten, tvoj spoločník sa objavil. Ak chceš, môžeš sa k nemu pripojiť, ale ak si želáš zostať tu v pocte svojho Pána, môžeš tu zostať.“

Takže mŕtvi tu majú možnosť vrátiť sa na svet v čase Qaima/Povstalca, a ako inak by sa mŕtvi mohli vrátiť k živým bez toho, aby sa znovu narodili? Imám Al-Ridha (Od Neho Je Mier) dostal otázku od Al-Ma’mún-na súvisiacu s Radž’a. Odpovedal: „Veru, je to pravda, a existovalo to aj vrámci predchádzajúcich národov. A tiež sa to uvádza v Koráne; Prorok Boží (NJPN & Jeho Rodinou) povedal: „V tomto národe bude všetko to, čo bolo v aj predchádzajúcich národoch.“

Imám Al-Báqir (Od Neho Je Mier) povedal: „‘Je zakázané každému mestu, ktoré sme zničili, aby sa jeho obyvatelia doň vrátili (aby si užívali nový život)’ [Súra 21:95] Každé mesto, ktoré Boh zničí tým, že naň prinesie trest, sa nevráti, a tento verš je jedným z najväčších dôkazov pre Radž’a/Návrat, pretože nikto z ľudí islamu nepopiera, že všetci ľudia sa vrátia v Deň Súdu/Qiyama, vrátane všetkých, ktorí boli zničení trestom a tých, ktorí neboli. Takže keď Boh hovorí: ‘Nevrátia sa’, znamená to v Radž’a, ale čo sa týka Qiyama, vrátia sa, aby vstúpili do pekla.“

Imám Al-Báqir (Od Neho Je Mier) povedal: „Veru, Prorok Boží a Alí (Od Nich Je Mier) sa vskutku vrátia.” Imám Zainul Abidín (Od Neho Je Mier) povedal: „‘Veru, Ten, ktorý ti dal Korán, ťa dozaista privedie späť v čase určenom.’ [Súra 28:85] Tvoj Prorok, Princ Veriacich a Imámovia sa k tebe vrátia.” A Imám Al-Sádiq (Od Neho Je Mier) povedal: „Prvý, kto sa vynorí zo zeme a vráti sa na tento svet, je Al-Husajn ibn Alí (Od Neho Je Mier).” Ahlul-Bayt (Od Nich Je Mier) spomenuli niektorých Prorokov, Poslov a spoločníkov menovite v rôznych tradíciách ako tých, ktorí sa vrátia v čase Qaima/Povstalca. Medzi tieto mená patrí Sedem Spáčov, Jozue syn Núna, Al-Miqdad, Malik Al-Aštar, Salman Al-Farsi, Abú Dadžanah Al-Ansari, Al-Mufaddel ibn Omar a mnohí ďalší. Toto sú len niektoré z mnohých rozpovedaní od Mohammeda a rodiny Mohammeda (NJPN & Jeho Rodinou), ktoré spomínajú koncept Návratu alebo Radž’a.

Existuje rukopis nazvaný Al-Haft Al-Šaríf, ktorý napísal Al-Mufaddel ibn Omar, zaznamenávajúc rozhovory medzi ním a Imámom Al-Sádiqom (Od Neho Je Mier). V tejto knihe Imám Al-Sádiq (Od Neho Je Mier) podrobne vysvetľuje koncept reinkarnácie v Islame, a ako je Radž’a ekvivalentom reinkarnácie duší. Imám Al-Sádiq (Od Neho Je Mier) popisuje a vysvetľuje, koľko môže mať duša inkarnácií a ako sa môže reinkarnovať do ľudskej, zvieracej, rastlinnej alebo nehmotnej formy, ako sú kamene a skaly. Kniha bola poprvýkrát nami preložená do angličtiny a je dostupná pre každého. Imám Ahmed Al-Hassan (Od Neho Je Mier) vyhlásil, že Al-Haft Al-Šaríf je jednou z najväčších kníh, ktoré boli kedy napísané. Je to jedna z najautentickejších a najspoľahlivejších kníh v histórii Islamu. Bola do veľkej miery zachovaná v svojej pôvodnej podobe s menšími skresleniami a dodatkami, ktoré sa vyskytli naprieč časom.

Ali Al-Ghoraifi sa opýtal Imáma Ahmeda Al-Hassana (Od Neho Je Mier): „Kedy je svet Radž’a? Je to v tomto alebo v inom svete? A aký je výklad tradície, ktorá hovorí, že Princ Veriacich (Od Neho Je Mier) bude vládnuť štyridsaťštyritisíc rokov a že každému z jeho nasledovníkov (šia) sa narodí tisíc mužov?”

A tak on (Od Neho Je Mier) odpovedal: „Princ Veriacich znamená všetky Dôkazy Božie, a pokiaľ ide o tisíc, ktorí sa narodili z každého šia, tí šiíti ste vy, lebo každý, kto je vedený cez vás, vy ste tí, ktorí ich porodili.”

A tak sa Ali Al-Ghoraifi spýtal: „Čo máš na mysli frázou ‘všetky Dôkazy Božie’? Mahdíov?”

A on (Od Neho Je Mier) odpovedal: „Áno, Mahdíov.”

Ali Al-Ghoraifi sa opýtal Imáma (Od Neho Je Mier): „Koránsky verš, ktorý hovorí: ‘Veru, je to iba jedno z najväčších (znamení)’ [Súra 74:35] Sú tieto najväčšie znamenia Deň Radž’a a Deň Qaima/Povstalca a Deň Qiyama?”

Imám (Od Neho Je Mier) odpovedal: „Tento verš s tým nemá nič spoločné.”

Tak sa Al-Ghoraifi spýtal: „Existuje tradícia, ktorá hovorí, že Al-Husajn (Od Neho Je Mier) sa vráti v čase Mahdího, ktorý nemá žiadne deti. Je táto tradícia pravdivá?”

Imám (Od Neho Je Mier) odpovedal: „Áno, je to pravda, ten, kto nemá žiadne deti zo svojich bedier, zo svojej vody.”

Al-Ghoraifi sa ďalej pýtal Imáma (Od Neho Je Mier): „Vrátia sa Proroci a Poslovia v chronologickom poradí?”

Imám (Od Neho Je Mier) odpovedal: „Nie, nie nevyhnutne. Návrat Prorokov a Poslov v tejto inkarnácii nie je chronologický a ani nie jeden po druhom alebo v určitom poradí. V tomto čase  má Adam (NJPN) možno pôvod v bedrách Jozefa alebo Ježiša (NJPN).”

A tak Al-Ghoraifi povedal: „Tak z toho mi vychádza, že biologické vzťahy sú iba pre fyzické telá a duša nemá s týmito biologickými vzťahmi nič spoločné. Takže je možné, že napríklad Jozef môže byť z bedier obyčajného muža, alebo že Al-Husajn (Od Neho Je Mier) môže byť z bedier obyčajného muža, alebo musia pochádzať z bedier Proroka alebo Imáma?”

Imám Ahmed Al-Hassan (Od Neho Je Mier) odpovedal: „Fyzicky môžu byť potomkami obyčajného omylného muža.”

Ali Al-Ghoraifi nato: „Vieme, že postavenie Al-Husajna (Od Neho Je Mier) a Imámov (Od Nich Je Mier) je podľa mojich vedomostí vyššie ako Mahdíov (NJPN). Takže ak je moje chápanie správne, Al-Husajn (Od Neho Je Mier) by sa v dnešnej dobe musel vrátiť na vyššom postavení než len ako podporovateľ alebo veriaci vo Volanie.”

A tak Imám (Od Neho Je Mier) odpovedal a povedal: „Tvoje chápanie je správne, syn môj – Al-Husajn (NJPN) je Al-Husajn (NJPN). Syn môj, chceš dosiahnuť určitú odpoveď a ja ti ju dám a upokojím ťa; ja som Al-Husajn. Ja som Al-Husajn, nositeľ meča môjho starého otca Aliho ibn Abi Taliba (NJPN), Thol-Fiqar (dvojsečný meč), a ten, kto je víťazný mečom, pomstiteľ rodiny Mohameda (NJPN), Imámov, Prorokov a Poslov (pokoj s nimi všetkými). Ja som ten, kto požaduje pomstu za krv Prorokov, Vyvolených a Poslov, a všetka chvála patrí Bohu, Pánovi Svetov, ktorý nás a vás tým poctil. Nikto to nezíska (byť súčasťou tejto viery a Volania) okrem toho, kto má veľké šťastie.”

Všetkým nám naskočila husia koža. Začali sme nariekať a ja som povedal: „A Boh mi je svedkom, že som v to veril už pred mnohými rokmi, že Ahmed Al-Hassan (Od Neho Je Mier) je Imám Al-Husajn (Od Neho Je Mier).”

A tak mi Imám Ahmed Al-Hassan (Od Neho Je Mier) povedal: „Syn môj, bol si ako tvoja stará matka, Chadídža (pokoj s ňou a jej synmi). Financoval si toto Volanie, ty a tvoji nepoškvrnení bratia. Preto si uprednostnený a veru Boh nezmarí odmenu tých, čo konajú dobro. Nech ti Boh dá len to dobré. Je pre mňa cťou mať ťa za svojho syna. Som tebou poctený a tiež tvojimi nepoškvrnenými potomkami. Mier s tebou stále a navždy. Nech ti Boh dá to, čo je dobré.”

Ali Al-Ghoraifi sa potom spýtal: „Je svet Radž’a odlišný od fyzického sveta alebo sú jedno a to isté alebo sú prepojené?”

A on (Od Neho Je Mier) povedal: „Svet Radž’a je ten istý svet ako tento. Práve teraz sme v Radž’a a v každom čase a veku bolo Radž’a alebo Návrat a Návrat do tohto sveta neprestal. Avšak v tomto konkrétnom veku to bude výnimočné a už sa to nikdy nezopakuje. V tomto veku sa zhromaždili všetci Proroci a Poslovia, Miestodržitelia a očistení. Je to prisľúbený vek, ktorý nám Boh sľúbil.”

Ali Al-Ghoraifi sa spýtal: „Môj Pane, vrátil si sa počas posledných tisícdvesto rokov?”

A on (Od Neho Je Mier) odpovedal: „Na túto otázku neodpoviem. Ospravedlňujem sa, syn môj.”

Tak sa Al-Ghoraifi spýtal: „Dôjde k Súdnemu Dňu po dovŕšení časeu Dvanásteho Mahdího?”

A on (Od Neho Je Mier) nato: „Ktorý Súdny Deň máš presne na mysli? Ak myslíš ten veľký Súdny Deň, ktorý ľudia chápu ako deň, keď Boh zničí tento vesmír alebo túto Zem, potom sa to nikdy nestane a ani milión mužov pochádzajúcich z tvojich bedier tomu nikdy nebude svedkom.”

A tak Al-Ghoraifi povedal: „Tak aký je teda význam veľkého Súdneho Dňa a Dňa Zúčtovania? A je možné, že sa Súdny Deň odohráva nepretržite?”

Imám Ahmed Al-Hassan (Od Neho Je Mier) odpovedal: „Súdny Deň sa odohráva v posmrtnom živote, teda po tvojej konečnej inkarnácii. Práve teraz sme súdení.”

Al-Ghoraifi nato: „Teraz chápem, že som vo svojej konečnej inkarnácii.”

A on (Od Neho Je Mier) povedal: „Keď tvoje telo zomrie, pôjdeš pred súd alebo podstúpiš Súdny Deň, ale život v tomto vesmíre nikdy neskončí.”

Al-Ghoraifi sa spýtal: „Som vo svojej konečnej inkarnácii?”

Imám Ahmed Al-Hassan (Od Neho Je Mier) odpovedal: „Ak sa dobre pozrieš do svojho vnútra, spoznáš odpoveď na túto otázku.”

Al-Ghoraifi povedal: „Môj Pane, som zo seba znechutený a zúfalý, som zo seba unavený.”

Imám Ahmed Al-Hassan (Od Neho Je Mier) povedal: „Zúfalstvo vždy prichádza od diabla, nech ho Boh preklína.”

Al-Ghoraifi povedal: „Myslel som tým, že som zúfalý zo seba, ale, chvála Bohu, nezúfal som nad Božím milosrdenstvom. A aké veľké je Jeho milosrdenstvo, dokonca aj teraz som z Neho ohromený.”

A on (Od Neho Je Mier) nato: „Keď hľadáš samého seba, buď trpezlivý a čakaj. Hľadaj samého seba pokorne, a nehľadaj tam hore, ale hľadaj samého seba v rozsahu svojho zorného poľa.”

Tak sa Al-Ghoraifi opýtal znova: „Mám ďalšiu inkarnáciu?”

A on (Od Neho Je Mier) odpovedal: „Už sa nevrátiš na túto Zem.

Tak Al-Ghoraifi povedal: „Chápem z toho, že existujú ďalšie návraty a inkarnácie vo svetych iné ako je tento.”

A on (Od Neho Je Mier) nato: „Ak Boh dá.”

Al-Ghoraifi sa spýtal: „Je viera v reinkarnáciu pilierom náboženstva?”

Imám (Od Neho Je Mier) povedal: „Nie.”

Tak sa Al-Ghoraifi spýtal: „Je Iblís zabitý v tejto inkarnácii, a bude mať ďalšie inkarnácie?”

Imám (Od Neho Je Mier) odpovedal: „Ak Boh dá, Iblís (Nech ho Boh Preklína) sa nevráti, jeho koniec bude tu.”

A tak Al-Ghoraifi povedal: „Existuje tradícia, ktorá hovorí, že spoločníci Mahdího (NJPN & Jeho Rodinou) zmiznú zo svojich postelí… stane sa to fyzicky v našom veku?”

Imám (Od Neho Je Mier) odpovedal: „Posteľ tu znamená manželku, deti a rodinu.”

Ali Al-Ghoraifi nato: „Takže sa to stane náhle rodine a ľuďom?”

Imám (Od Neho Je Mier) povedal: „Toto nie je prípad každého, netýka sa to všetkých veriacich. Toto je špeciálna misia, ktorá bude daná niektorým veriacim a nie všetkým.”

A tak sa Al-Ghoraifi spýtal: „Takže zmiznú okamžite, resp. sa takpovediac vyparia, alebo tým zmiznutím máš na mysli, že cestujú?”

Imám (Od Neho Je Mier) povedal: „Cestovanie, ale možno okamžité. Teda ide o cestovanie, ale náhle.”

Nato Al-Ghoraifi povedal: „Ak sa inkarnácie určitej osoby blížia ku koncu, znamená to, že je to jeho posledná šanca byť otestovaný a nadobudnúť vyššiu hodnosť?”

A tak Imám (Od Neho Je Mier) povedal: „Áno, je to tak.”

Načo Al-Ghoraifi povedal: „A po tom nasleduje jeho Súdny Deň?”

Imám (Od Neho Je Mier) povedal: „Jeho osobný súd.”

A tak Al-Ghoraifi povedal: „Takže tu nastáva smrť. A to, čo bolo pred ňou spomedzi inkarnácií, je len ‘Wafat’ (nižšia smrť)?”

Imám (Od Neho Je Mier) odpovedal: „Áno, nastáva práve tu.”

Al-Ghoraifi potom povedal: „Takže je možné povedať, že to, čo je v knihe Al-Haft Al-Šaríf od Imáma Al-Sádiqa (Od Neho Je Mier) o tom, že človek vstupuje do sveta mnohokrát a presný počet inkarnácií pre každú osobu tak, že celkový počet rokov prežitých vo všetkých inkarnáciách pre každú osobu je rovnaký ako celkový počet rokov prežitých každou inou osobou [je pravda]?”

Imám Ahmed Al-Hassan (Od Neho Je Mier) nato: „Povedal som, že kniha Al-Haft Al-Šaríf je jednou z najväčších kníh všetkých čias, ale má v sebe aj malé množstvo korupcie.”

Al-Ghoraifi sa potom spýtal: „A čo všetko to, čo je napísané v budhistických textoch o reinkarnácii a Samsáre, je to pravda? A môže človek ukončiť svoje inkarnácie tým, že je povýšený na anjela, teda ak by sa naďalej snažil o vyššie hodnosti?”

A tak Imám (Od Neho Je Mier) povedal: „Anjeli sa môžu stať ľuďmi, ale ľudia sa nemôžu stať anjelmi.”

Imám Ahmed Al-Hassan (Od Neho Je Mier) objasnil, že reinkarnácia je realitou, ktorá existuje a je súčasťou našej viery. A objasnil, že ľudia reinkarnujú od počiatkov až do súčasnosti. Objasnil, že koncept Radž’a alebo Návrat je to isté ako reinkarnácia a inkarnácie. Potvrdil gnostickú mystickú knihu Al-Haft Al-Šaríf, ktorá sa zaoberá učením Imáma Al-Sádiqa o reinkarnácii, a nazval ju jednou z najväčších kníh všetkých čias. Imám Ahmed Al-Hassan (Od Neho Je Mier) tiež odhalil svoju vlastnú inkarnáciu, a to, že je Al-Husajn syn Alího (Od Nich Je Mier) a tiež demonštroval, že má vedomosti o inkarnáciach ľudí.

Dvere Číslo Devätnásť: Smrť

14.09.2024

„Spánok je brat smrti.“ V starovekých gréckych náboženstvách, ktoré boli založené na Noemovej Zmluve Prorokmi poslanými do Grécka, boli Hypnos (spánok) a Thanatos (smrť) považovaní za bratov. Tento fakt opäť dokazuje, že všetky náboženstvá pochádzajú z rovnakého zdroja. Prorok Mohamed (NJPN & Jeho Rodinou) povedal: „Spánok je brat smrti.” Smrť je bolestivá, [...]

Dvere Číslo Osemnásť: Džinovia

13.09.2024

„Džinov sme stvorili už predtým zo spaľujúceho ohňa.“ Imám Ahmed Al-Hassan (Od Neho Je Mier) mi raz povedal: „Ak sú príčiny známe, údiv sa vytratí.“ Už od úsvitu ľudskej histórie sme sa stretávali s mnohými nevysvetliteľnými aktivitami, ktoré veda označuje ako paranormálne javy. Pokúšali sme sa tieto záhadné skúsenosti vysvetliť cez prizmu náboženstva, vedy [...]

Dvere Číslo Sedemnásť: Archanjeli

11.09.2024

„A keby sme boli poslali anjela, v podobe človeka by sme ho poslali, a tak by sme ich uviedli do ešte väčšieho zmätku.” Vo všetkých abrahámovských náboženstvách, ako aj v iných náboženských tradíciách, existujú bytosti vysokej hodnosti a postavenia, ktoré plnia božské príkazy, povinnosti a úlohy. Tieto bytosti sú v abrahámovských náboženstvách známe ako [...]

Rakúsky kancelár Karl Nehammer

Záplavy odplavili aj morálku? Rakúsky kancelár vyzval pre povodne na pauzu v kampani, ale sám v nej pokračoval

16.09.2024 21:21

Nehammer argumentoval, že treba všetku energiu a pozornosť sústrediť na zvládnutie prírodnej katastrofy a pomoc tým, ktorých zasiahla.

most, Čadca

Nebezpečná voda sa valila aj Čadcou. Živel tam ohrozoval mosty, firmy aj rodinné domy

16.09.2024 21:00

Podobné povodne boli v metropole Kysúc zaznamenané v roku 1997, no viacerí miestni tvrdia, že ani vtedy živel nespôsobil také škody, ako teraz.

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.

Europarlament / Europoslanci /

Leyenová predstaví zloženie eurokomisie. V europarlamente si pripomenuli vyčíňanie povodní

16.09.2024 19:57

Europoslanci sa spolu s predstaviteľmi eurokomisie zúčastnia na kľúčovej rozprave o pripravenosti EÚ konať v prípade prírodných katastrof.

CompanionOfTheRiser

Vitajte v ére spásy: Vzostup Imáma Al Mahdího!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 16487x
Priemerná čítanosť článkov: 868x

Autor blogu

Kategórie